Pagina's

maandag 28 januari 2013

Het oefenritszakje

Binnenkort verjaart er een vriendin en ze krijgt (oa) het hoge ritstasje uit Zo geknipt.
Dit weekend heb ik een 'testversie' gemaakt (nuja, vandaag afgewerkt). Ik heb wel ineens nog een 'leuk' stofje gebruikt zodat ik het testzakje zelf kan gebruiken (moest het er behoorlijk uitkomen en jawel, toch wel geslaagd).





Wat hebben we vandaag geleerd:

- de stof aan de rits niet te dicht er tegen stikken of de rits knelt vaak (zo tussen het stofje, dat moet ik bij het kadootje dus anders doen)
- de hoekjes aan de rits, ik had een stukje tekst niet gelezen en te ver doorgestikt, dus nog eens doorlezen en hopen dat die beter zijn volgende keer
- rits aan andere kant volgende keer (vind het mooier, denk ik, dat als het dicht is de rits begint aan de andere kant dan het bandje) 




testzakje met een flut-gsmfoto  (als ik het 'echte' tasje dan met een goed toestelletje trek is het ineens precies vele mooier en heb ik precies 'veel' geleerd , bedot jezelf ;o) )
Volgend weekend het 'echte' tasje maken en dan volgt er hier een update

zondag 20 januari 2013

Winter wonderland!

Nog meer dekentjes gemaakt, ik had er nog 2 te gaan.

Ditmaal een echt bomma-dekentje! (ik heb me bij de stofkeuze ingebeeld dat ik 90 jaar was, et vwalla, goed gekozen vind ik dat :o) )

Het keergat moet nog wel dicht maar ik vond het wel passen in de sneeuw met het witte (ecru?) ikea-fleeceje aan de achterkant dat ik dus vlug een fotootje  heb gemaakt buiten toen het nog licht.
Het dekentje moet toch nog eens in de was (nota aan mezelf: maak voor jezelf geen dekentjes met een licht fleeceje aan de achterkant)




Nog één dekentje moet ik afmaken hierna en dan is het gedaan met dekentjes voor dit jaar! (ok, waarschijnlijk tegen de lente nog wel eentje voor mezelf, nu lig ik met een dons in de zetel voor een dekentje is het nog wat frisjes :o) Eentje met een schoon retrostofje dan!

Ohja, alle dekentjes worden hier nog altijd gemaakt op de Emma & Mona's manier. Echt makkelijk, leuk en een tof kadootje! 

donderdag 3 januari 2013

Dekentjes, overal dekentjes!


Verlof tussen kerst en nieuwjaar, dat was welgekomen na een paar hectische en drukke weken op het werk.
Lekker uitrusten, wandelen met de hondjes en Madame Pfaff gebruiken.
Ik had eigenlijk niet zo veel kadootjes nodig (dacht ik), nu we kaartjes trekken in de familie. Ik had men neefje getrokken en die kreeg gewoon een zelfgekochte kadobon :o)
Maar toch heb ik men tijd gespendeerd met kadootjes maken, vnl dekentjes. Bandwerk :o)
5 dekentjes zijn er doorgegaan, echt leuk om te geven en in deze donkere dagen vindt blijkbaar iedereen dat wel leuk te krijgen.
Men zus kreeg ook nog 2 broodmandjes (à la vlijtig).


Het fluffy kerstdekentje voor men zus en haar 2 mandjes (zij organiseerde het kersfeestje dus was een kadootje bij het binnenkomen. Ondertussen heeft ze al gevraagd om nog 1 mandje te maken in deze stofjes, nog een groot)






Het dekentje voor mijn oma, voor in de rolstoel over haar benen te leggen. Ze was vroeger altijd verzot op vogeltjes. Nu zit ze in het rusthuis (in haar bed of in de rolstoen) en ziet ze geen vogeltjes meer fladderen in haar tuin maar nu toch terug een beetje fleur op haar dekentje



Het buggydekentje voor Kobe, jongste zoontje van een vriendin, die 1 jaar was geworden. Kobe kreeg voor de feestdagen ook nog een bijpassende plastron






to be continued:
Het dekentje voor mijn ma. Mijn ouders hebben zo’n ‘rare’ kleur zetel  (meer dan 15 jaar geleden kwam die zetel daar even tijdelijk tot we een andere zouden hebben ….) maar dit stofje, gekocht op mijn 1ste stoffenspektakel en eigenlijk wist ik niet wat er mee te maken, deed nu goed zijn dienst.

Het dekentje voor men andere oma (moet nog afgegeven worden)